2 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/8e/0e/5d77429e3e7b7_o_large.jpg)
fot. 123rf
12 przepisów na diecie śródziemnomorskiej. Pizza na diecie też jest możliwa
Pieczony pstrąg z grillowanymi warzywami
Składniki:
• 1 mały pstrąg
• 1 cukinia
• ½ papryki żółtej lub czerwonej
• ½ małego bakłażana
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• tymianek do smaku
• cytryna
Sposób przygotowania: Rybę połóż na kawałku folii aluminiowej, wypełnij plastrami cytryny, posyp tymiankiem, pieprzem i polej 1 łyżką oliwy. Zawiń i umieść w piekarniku nagrzanym na 180 st. Celsjusza przez ok. 20 minut.
Warzywa pokrój na dowolne kawałki, dopraw oliwą i ziołami i przygotuj na patelni grillowej.