MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g)...
fot. ZdjęcieIris2021/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Nie podnoszą w gwałtowny sposób stężenia cukru we krwi

Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g) mają niski indeks glikemiczny, który wynosi tylko 25. Dzięki temu osoby z cukrzycą, stanem przedcukrzycowym lub insulinoopornością mogą bezpiecznie spożywać umiarkowane ilości tych owoców bez ryzyka nagłej hiperglikemii, czyli tzw. przecukrzenia.

Zobacz również

Wypadek pod Krakowem. Skuter zderzył się z samochodem osobowym. Jedna osoba ranna

Wypadek pod Krakowem. Skuter zderzył się z samochodem osobowym. Jedna osoba ranna

Pościg w Busku. Kierowca nie zatrzymał się do kontroli, omal nie potrącił policjanta

Pościg w Busku. Kierowca nie zatrzymał się do kontroli, omal nie potrącił policjanta

Polecamy

Zaginęła 17-letnia Lubuszanka! Trwają poszukiwania

Zaginęła 17-letnia Lubuszanka! Trwają poszukiwania

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna