Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Niewielkie błędy związane z przechowywaniem warzyw sprawiają, że wydzielany przez nie etylen może zniszczyć inne produkty w pobliżu. Niektóre warzywa nie powinny być przechowywane razem. Okazuje się, że te produkty spożywcze szybciej gniją, a tym samym tracą na smaku oraz wartościach odżywczych, gdy leżą blisko siebie. 

Które warzywa nie powinny leżeć obok siebie? Sprawdź koniecznie w naszej galerii >>>>>
Niewielkie błędy związane z przechowywaniem warzyw sprawiają, że wydzielany przez nie etylen może zniszczyć inne produkty w pobliżu. Niektóre warzywa nie powinny być przechowywane razem. Okazuje się, że te produkty spożywcze szybciej gniją, a tym samym tracą na smaku oraz wartościach odżywczych, gdy leżą blisko siebie. Które warzywa nie powinny leżeć obok siebie? Sprawdź koniecznie w naszej galerii >>>>>Agnieszka Bielecka
Warzywa najczęściej przechowujemy w lodówce, szufladzie lub w misce na blacie. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy z tego, że niektóre warzywa nie powinny być przechowywane razem. Okazuje się, że niektóre produkty szybciej gniją, a tym samym tracą na smaku oraz wartościach odżywczych, gdy leżą obok siebie. Których warzyw nie powinno się przechowywać razem? Zobacz koniecznie w naszej galerii.

Smaki Kujaw i Pomorza - sezon 4 odcinek 33 - Biskupin

od 16 lat

Na takie połączenia warzyw lepiej uważać

Niewielkie błędy związane z przechowywaniem warzyw sprawiają, że wydzielany przez nie etylen może zniszczyć inne produkty w pobliżu. Które warzywa nie powinny leżeć obok siebie? Zobacz koniecznie w naszej galerii.

Okazuje się, że istnieją produkty, których nigdy nie należy trzymać blisko siebie. Wszystko przez etylen, związek chemiczny wydzielany przez wiele warzyw, który stymuluje ich dojrzewanie. Ten gaz może równocześnie zniszczyć inne produkty spożywcze leżące w pobliżu!

Takie błędy popełniamy przy przechowywaniu warzyw. Na to lepiej uważać

Ważne jest przechowywanie upraw wytwarzających etylen z dala od upraw wrażliwych na etylen. Najlepszym sposobem jest przechowywanie produktów wytwarzających etylen na blacie a żywności wrażliwej na etylen - w lodówce. Jednak nie zawsze jest to możliwe i wygodne, zwłaszcza w przypadku ziemniaków i cebuli (które nie powinny być przechowywane razem!). Czasami nawet zamrażanie żywności jest najlepszą opcją.

Których warzyw nie powinno się przechowywać razem? Sprawdź to teraz w naszej galerii:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości - Gazeta Pomorska

Wróć na gubin.naszemiasto.pl Nasze Miasto