Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z twoim organizmem, gdy jesz ogórki małosolne. Z takich powodów warto jeść ogórki

Redakcja
Proces kiszenia podnosi wartości odżywcze ogórków, między innymi wzbogaca je w kwas mlekowy, który jest źródłem cennych probiotyków. Sprawdź, co stanie się z Twoim organizmem, jeśli zaczniesz spożywać ogórki kiszone. Szczegóły na kolejnych slajdach w galerii.
Proces kiszenia podnosi wartości odżywcze ogórków, między innymi wzbogaca je w kwas mlekowy, który jest źródłem cennych probiotyków. Sprawdź, co stanie się z Twoim organizmem, jeśli zaczniesz spożywać ogórki kiszone. Szczegóły na kolejnych slajdach w galerii. Pixabay
Ogórki małosolne zawierają w sobie dobre bakterie probiotyczne, kwas mlekowy oraz witaminy z grupy B. Dzięki tym właściwościom, regularne ich spożywanie może pozytywnie wpłynąć na Twoje zdrowie oraz urodę. Prezentujemy 10 powodów, dla których warto jeść ogórki małosolne!

Ogórki małosolne, czyli takie, które przebywały w zalewie około 3 dni, przynoszą wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu, jednocześnie zachowują swój delikatny smak, co odróżnia je od ogórków kiszonych. Sam proces kiszenia podnosi wartości odżywcze produktu, między innymi wzbogaca go w kwas mlekowy, który jest źródłem cennych probiotyków.

Właściwości ogórków małosolnych

Sprawdź, dlaczego warto jeść ogórki małosolne. To dzieje się z Twoim organizmem, gdy jesz ogórki małosolne - prezentujemy 10 powodów, dla których warto regularnie spożywać ten produkt. Szczegóły na kolejnych slajdach galerii:

Ogórki małosolne wspaniale smakują jako dodatek do obiadów lub kanapek. Można także je schrupać jako przekąskę lub wykorzystać do przygotowania bazy pod zupę. Jedz ogórki małosolne na zdrowie!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: To dzieje się z twoim organizmem, gdy jesz ogórki małosolne. Z takich powodów warto jeść ogórki - Gazeta Pomorska

Wróć na gubin.naszemiasto.pl Nasze Miasto